TakeReference Call us Book a meeting

Give us a call

Rekrytera toppsäljare med oss

Med över 30 års erfarenhet från försäljning i olika branscher har vi utvecklat en djup förståelse för försäljning och för hur man bäst lyckas bygga en välmående försäljningsorganisation. Vi har god förmåga att snabbt förstå era rekryteringsbehov och identifiera hur vi kan bistå Er i att bygga ett framgångsrikt säljteam. Det är vår mission att tillhandahålla er med de bästa tänkbara kandidaterna för att maximera ditt teams prestanda.
Välkommen

VD, rekryterare och HR chefer

En kort beskrivning kring hur vi som rekryteringsfirma vill bli din långsiktiga rekryteringspartner när det gäller sälj och säljutveckling. Enligt oss innefattar det att förstå dina utmaningar, kunna vara ditt bollplank, stödja dig i utvecklingen av ditt säljteam och att även efter genomförd rekrytering fortsätta att coacha och utbilda din säljkår. Läs mer om vår rekryteringsprocess nedan.

Rekrytering av

Toppsäljare

Vi kan försäljning och har god förmåga att hitta den talang du behöver. Dels för att vi pratar med ett stort antal av Sveriges mest motiverade och målfokuserade säljare och säljchefer varje vecka.

Rekrytering av

Försäljningschefer

De senaste 30 åren har vi coachat, vidareutbildat och inspirerat säljchefer och ledare i de flesta branscher. Vi förstår dina utmaningar och vilka kompetenser du behöver för stärka ditt säljteam att nå era mål.

Vikten av noggrann

Referenstagning

Linkedin i all ära, men vi vet vilka frågor man ska ställa till en säljare i din bransch. Vi förstår vilken typ av säljare som behövs och lägger stor vikt i att säkerställa att rätt kompetens hamnar på rätt plats.

Håll din säljkår i trim

Säljutbildning

Även den bästa säljaren behöver kontinuerlig säljträning och inspiration för att hålla sig på topp.
De säljare som följer oss i våra sociala medier får kontinuerligt tips och inspiration kring försäljning och säljträning.

Vår rekryteringsprocess

Vår rekryteringsprocess är enkel och effektiv

Steg 1

Känna klämma

  • Vi tar ett första möte på telefon för att skapa en bild av dina utmaningar och behov. Hur du vill utveckla din säljkår och vilken typ av kompetens som söks.

Steg 2

Tillgänglighet

  • Vi gör en kontroll i våra nätverk och skapar oss en uppfattning kring förmågan att tillsätta tjänsten. Om vi anser att förmågan är god skickar vi ett digitalt avtal.

Steg 3

Start möte

  • Vi tar ett startmöte för en djupare profilering och kompetensanalys kring de kandidater du söker. Men även för att skapa en djupare förståelse för din organisation och erbjudande.

Steg 4

Headhunting

  • Vi annonserar, searchar och headhuntar i vårt omfattande nätverk, gör intervjuer med matchande kandidater, sållar och presenterar de bästa kandidaterna för dig.

Steg 5

Kandidatmöte

  • Du träffar de mest lämpade kandidaterna och återkopplar snarast. Slutligen bestämmer du dig för vilka kandidater du vill anställa.

Steg 6

Referens

  • Vi tror på magkänsla men kommer aldrig förmedla en kandidat utan att ha gjort en noggrann referenstagning med tidigare arbetsgivare, kunder och medarbetare.

Steg 7

Anställning

  • Du skriver ett anställningsavtal med den mest lämpade kandidaten och bestämmer ett startdatum enligt ök mellan dig och kandidaten.

Steg 8

Onboarding

  • En bra onboardingprocess är avgörande för att dina nya säljare snabbt ska komma igång. Vi kan ge dig råd kring den processen.

Redo att rekrytera?

Hör av dig för ett inledande samtal kring dina rekryteringsbehov på säljsidan. Ring oss, skicka epost eller boka ett möte.